ساکارز عسل چیست؟ در مواد تشکیل دهنده عسل تعدادی قند وجود دارد که عبارتند از فروکتوز، گلوکز و ساکارز.
در انواع عسل طبیعی هر چقدر میزان ساکارز کمتر باشد،عسل مرغوب تری داریم.
برای تشخیص طبیعی بودن عسل تنها تعیین میزان ساکارز عسل کافی نیست.
چرا که افراد سودجو با استفاده از ترفندهایی می توانند میزان ساکارز عسل را کاهش دهند.
ساکارز هر عسلی متفاوت می باشد. که ما در اینجا به برخی از عسل ها و مقدارساکارز آنها اشاره می کنیم.
عسل یونجه
عسل یونجه چنانچه صددرصد طبیعی و خالص برداشت شود دارای ساکارز کمتر از ۳ درصد میباشد و دارای عطر و طعم بسیار ملایمی است.
عسل یونجه زردرنگ است و حرارت دادن بیش از اندازه آن سبب تغییر رنگ این عسل به زرد مایل به قرمز میشود و البته خواص آن را از بین میبرد.
عسل شاه بلوط
عسل طبیعی شاهبلوط دارای ساکارز بسیار اندکی میباشد. ساکارز عسل شاهبلوط کمتر از یک درصد میباشد.
اما باید توجه داشت که عسل شاهبلوط کمی تلخمزه است و بسیاری از مردم طعم آن را دوست ندارند.
عسل شاهبلوط دارای رنگ بسیار تیره میباشد و در ایران نیز از جمله عسلهای کمیاب است.
عسل گشنیز
عسل گشنیز چنانچه بصورت صددرصد طبیعی برداشت شود، دارای ساکارز یک درصد تا ۲.۵ درصد میباشد.
بعضا ساکارز کمتر از یک درصد نیز مشاهده شدهاست.
عطر و طعم عسل گشنیز بهگونهای است که اگر با عسل دیگری مخلوط شود.
طعم عسل گشنیز غالب است از این رو برخی از افراد سودجو، برای اینکه عسل تقلبی و بیکیفیت خود را طعم دار کنند، از عسل گشنیز استفاده میکنند.